Tjen penge til foreningen med disse 11 idéer

I de fleste foreninger er det en evig kamp om at finde midler nok, så man kan opfylde de mål man gerne vil eller få de oplevelser man gerne vil. Der er konstant brug for nyt eller bedre udstyr, der skal repareres og der er også div. omkostninger til drift af selve foreningen. Dette er ting som kontingenterne ikke kan dække, da alle også samtidig skal have mulighed for at være med.
 
Derfor er der i Danmark en stor tradition for at de forskellige foreninger udfører forskellige aktiviteter for at tjene penge til foreningen. Det kan være alt muligt. I gør helt sikkert noget i forvejen i din forening for at tjene penge, men nogle gange vil man gerne prøve noget nyt. Hvis man år efter år afvikler de samme aktiviteter, har de det med at dø lidt ud, da de savner lidt friskhed.
 
Som inspiration til dig, har vi derfor her samlet 11 idéer som du enten kan bruge direkte eller lade dig inspirere af, til selv at få idéer til hvordan lige nøjagtigt din forening kan komme til at tjene flere penge.

Vær frivillig på festivaller eller markeder

Mange af de store events i Danmark har brug for frivillige for at kunne blive afviklet. Det er de store festivaller, markeder og større sportsbegivenheder m.m. Events som giver et stort overskud. Dette overskud vælger de så at dele med de foreninger som deltager med frivillige. Den mest brugte model efterhånden, er at man som frivillig optjener en slags løn for de timer man er frivillig. Typisk kan dette lægge på mellem 40 og 80 kr. i timen. Kan din forening derfor stille med en god flok frivillige henover en hel weekend, så kan det godt blive til rigtig mange penge. 

Sælg juletræer og tjen penge til foreningen

Der er også en del foreninger der har succes med at sælge juletræer op til jul. De har simpelthen en aftale med en juletræsproducent, om at stå og sælge juletræer inde i byen. Typisk står foreningen og sælger juletræer på Torvet eller ved de store supermarkeder. Her får foreningen så en provision af hvert solgt juletræ. Det er både en god indtægt for foreningen, ligesom det kan give juletræsproducenten et øget salg, da han kan sælge flere juletræer i byen fremfor ude på hans gård. 

Sælg lodsedler

En af de mest brugte indtjeningsmodeller er ved salg af lodsedler. Dette har været brugt i mange år og har sikret mange foreninger en god indtjening. Med lodsedler skal I have designet nogle lodsedler, de skal trykkes, I skal ud og skaffe nogle gevinster og derefter kan I gå i gang med at sælge lodsedlerne. Til sidst skal der trækkes lod og vindernumrene skal annonceres i forskellige medier. Til allersidst skal der være mulighed for at vinderne kan komme og hente deres gevinster. 

Salg af kaffe og kage ved events

En anden metode til at tjene penge til foreningen er ved at sælge kaffe, kage, slik, øl, vand og f.eks. popcorn ved forskellige arrangementer. Det kan både være ved foreningens egne events eller større events i byen, hvor foreningen byder ind på at stå med en bod. Når I laver indkøbsaftaler på slik og drikkevarer, så sørg for at I kan levere usolgte varer retur. Alt efter hvilket arrangement det er, kan der også laves et godt overskud her.
 
Et lille bonus tip er, at popcorn dels dufter rigtig godt og gør mange lækkersulten. Så det kan sætte godt gang i salget. Derudover gør saltet på popcornene også, at man øger salget af drikkevarer. 

Tjen penge ved at afvikle et cykelsponsorløb

Selvom I ikke er en cykelklub, så kan I sagtens tjene penge ved at afvikle et cykelsponsorløb. Det foregår på den måde at foreningens medlemmer tegner sponsorater hos virksomheder og familie og venner. Sponsoraterne er enten faste beløb eller et beløb pr. omgang. Selve løbet afvikles over 1 time, hvor man på et bestemt rute, skal nå så mange omgange som muligt. Til sidst tæller man omgange og beløb sammen og foreningen har så tjent en del penge på dette. 

Sælg en kalender og tjen gode penge

I kan også sælge både en årskalender en julekalender. De senere år er julekalendere nok de mest populære. Men med årskalenderen er der også mulighed for at tegne annoncer i selve kalenderen, sådan at trykomkostningerne er dækket af annoncerne. Så når man sælger den første kalender, så er det penge direkte ned i foreningens kasse. Det kræver lidt arbejde i at designe, trykke og evt. tegne annoncer, men aktiviteten kan give et godt overskud. 

Uddel kirkeblade

En del foreninger som spejdere og sportsklubber tjener også penge ved at have aftaler med den lokale kirke om at uddele deres blad. Foreningen får så et bestemt beløb pr. blad de deler ud. Det er også en win-win situation, da kirken på denne måde kan få delt sine blade ud lidt billigere. 

Tjen penge ved at samle flasker

Spejdergrupper og andre foreninger har i årevis tjent penge ved at indsamle flasker. En gang om måneden annoncerer de i den lokale avis og folk der har flasker (både pantflasker og andre flasker) kan så stille dem i poser ude ved vejen. Så kommer foreningen og samler dem op. Pantflaskerne giver selvfølgelig direkte overskud, mens man også på visse genbrugsstationer kan have aftaler om at få penge for den vægt af flasker man afleverer. Det er godt for miljøet at disse flasker kommer retur og bliver genbrugt, derfor vil genbrugsstationerne nogle steder betale penge for at få dem retur, fremfor at de bliver smidt ud med almindeligt husholdningsaffald. 

Hold et loppemarked

En af de gamle travere i forhold til at tjene penge til foreninger, er at holde et loppemarked. Loppemarkeder kan holdes i stort og mindre omfang. En del foreninger får aldrig holdt et loppemarked, da man har et billede af at det skal være meget stort. Men det behøver det bestemt ikke være. Et lille garageloppemarked for den mindre forening, kan sagtens skabe et fint overskud. 

OK Benzin støtter lokalsporten

Som du måske har set på TV, så har OK Benzin et samarbejde med en lang række foreninger rundt om i Danmark. Her får foreningerne et beløb for hvert benzinkort som de er med til at få tegnet til OK Benzin, ligesom foreningen også tjener penge for hver gang der bliver tanket på dette benzinkort. Hvis man er en større forening, kan det godt blive til et godt beløb, som vil komme år efter år, så længe man stadig er en del af aftalen med OK Benzin. 

Tjen penge til foreningen med SupportSkrab

Den sidste idé er at afvikle en fundraisingkampagne med SupportSkrab. Indrømmet, dette er vores eget produkt, men vi synes det er så godt, så det også lige skal nævnes blandt idéerne. SupportSkrab er nok den metode af alle ovenstående metoder, hvor man kan tjene flest penge i forhold til den indsats der skal leveres.

SupportSkrab er nogle omvendte skrabelodder, hvor man skraber det beløb som man skal give til foreningen. Som tak modtager man så nogle rabatkuponer til landsdækkende butikker. Så man er på denne måde ”sikker på gevinst”.
 
Du kan læse meget mere om SupportSkrab på denne hjemmeside, men jeg vil sådan set først og fremmest opfordre dig til at bestille en gratis infopakke her. Så får du tilsendt et skrabehæfte, så du kan se præcist hvordan det hele fungerer.
 
Afsluttende vil jeg ønske dig og din forening rigtig god vind med at tjene penge til foreningen.
Vi håber I får tjent mange penge, så I kan få jeres drømme opfyldt. 

Beregn dit overskud

kr.
Ja, jeg ønsker at skaffe penge!
Eksempel hæfte

Gratis infopakke!

Bestil en gratis infopakke,
som indeholder et eksempel hæfte.

Ja, send mig en gratis infopakke!

Det siger andre

"Vi afleverede alle 130 hæfter til gymnasterne lige før jul og her en måned efter er der samlet 50.000 kr. ind. Så vi synes det har været rigtig godt!"
A. Andersen, Grevinderne
"Vi er meget tilfredse med resultatet og din fantastiske service! Fortsæt med det!"
D. Egbertsen
"Vores erfaring med SupportSkrab er positiv. Vi kan anbefale det til andre foreninger, som vi opfordrer til at give det en chance."
A. Brommer
"Det smarte ved supportskrab er også at man kan få tilknyttet mobilpay, for idag har folk ikke kontanter. Og langt de fleste penge i vores indsamling, gik også ind via mobilpay."
T. Frahm, OKS U14 fodbold
"I løbet af kort tid har eSport Odder været i stand til at indsamle ca. 3.200 kroner med kun 3 indsamlere, så det er noget der virker."
Klaus Udbye Agesen, eSport Odder