Sælg lodsedler og skab stort overskud

Lodsedler er en aktivitet som mange foreninger har brugt i mange år. Det har givet mange gode indtægter til foreningerne igennem tiden. Ofte ser man spejdere eller fodboldspillere stå og sælge lodsedler ved supermarkeder eller ved at gå fra dør til dør og sælge disse lodsedler. Pengene skal de ofte bruge til at købe udstyr eller til forskellige ture som de har i klubben eller foreningen.
 
Det er en super måde at tjene penge på og noget som har virket i mange år. Lodsedlerne virker på den måde, at man får trykt en portion lodsedler (f.eks. 1000 stk.), hver lodseddel har et unikt nummer trykt på lodsedlen. Når alle lodder er solgt (eller en bestemt dato er nået), så trækker man lod om hvilke numre der har vundet.
 
Inden man kan afvikle et salg af lodsedler, skal man nemlig have skaffet nogle gevinster. Det kan være man kontakter lokale butikker m.m. for at høre om de vil sponsere nogle gevinster til foreningens salg af lodsedler. Ud af 1000 lodsedler skal man nok i hvert fald op på ca. 50 gevinster, så man skal rundt til en hel del butikker.
 
Foreningen skal også inden man kan gå i gang med at sælge lodsedlerne, have købt og trykt sine lodsedler. Udover det unikke nummer pr. lodseddel, skal man have trykt på lodsedlen, hvornår og hvor man kan se gevinstnumre og typisk trykker man også en gevinstliste på lodsedlerne, så man kan se hvad man har mulighed for at vinde. Så er man klar til trykning af sine lodsedler.
 
Når man har trukket lod og fundet ud af hvilke lodder der har vundet, skal man have dette annonceret. Typisk kan man gøre det på foreningens hjemmeside, opslag forskellige steder (herunder Facebook f.eks.) og evt. også en annonce i avisen. Det er så op til dem der har købt lodsedlerne at se efter om de har vundet. Har de vundet noget, skal de kontakte foreningen for at få deres gevinst udleveret.
 
Af andre ting man skal have styr på, er om der skal notarius publicus til at trække lod. De aktuelle regler bør altid undersøges, men det har bl.a. noget med hvor stor en omsætning man regner med. Notarius Publicus er en service som domstolene har, så de trækker lod og noterer det ned. På denne måde sikrer man sig at der ikke er snyd med i spillet.
 
Men afvikler man et lodseddelssalg med f.eks. 1000 lodder og de koster 10 kr. pr. stk. og vi her forudsætter at det kan klares uden notarius publicus og alle gevinster er sponseret, så vil det jo give en omsætning på 10.000 kr. Her skal så fratrækkes udgifter til evt. annonce og tryk / køb af lodsedlerne, så rammer man nok 7000-8000 kr. i overskud til foreningen.
 
Det skal selvfølgelig her siges, at man også kan vælge at sætte prisen op på lodsedlerne. Nogle afvikler med succes salg af lodsedler til en pris på 20 kr. pr. stk. Jo højere pris, jo færre lodsedler får man solgt. Men det korte af det lange er, at det jo selvfølgelig er gode penge til foreningen eller spejder gruppen.
 

Moderne lodsedler

En alternativ metode og mere moderne metode i stedet for at sælge lodsedler er at afvikle en SupportSkrab kampagne. Det er den moderne udgave af de klassiske lodsedler. Her kan personer der køber, med det samme få spændingen udløst og der er intet arbejde med at finde gevinster, notarius publicus osv. Det er nemt at bestille og hurtigt at afvikle. Ydermere så kan det potentielle overskud være endnu større.
 
SupportSkrab afvikles på den måde, at man har et hæfte med 25 skrabefelter på. Under hvert felt gemmer der sig et beløb, som er det beløb som folk der ellers ville købe en lodseddel, skal give til foreningen. Beløbene varierer fra 5 kr. og op til max. 25 kr. det er derfor som i et spil. Man skraber for at få den billigste pris.
 
Gevinsterne er her erstattet af en række rabatkuponer. For hvert felt man skraber frit, modtager man nemlig et ark med 8 rabatkuponer på. Disse rabatkuponer er ikke noget foreningen selv skal ud og skaffe, men er noget som SupportSkrab sørger for alle foreninger.
 
Der er 25 skrabefelter i hvert hæfte og typisk vil en person nemt kunne sælge 2 hæfter ved bare at kontakte familie, venner og naboer. Hvert hæfte giver en omsætning på 400 kr. og derfor svarer 2 hæfter til 800 kr. pr. person eller medlem af foreningen. I beregneren her til højre kan du forsøge at regne dig frem til hvad et overskud i din forening kan give. Er I f.eks. 20 medlemmer og sælger 2 hæfter hver, så vil det give jer et overskud på 12.800 kr. efter at alle omkostninger er betalt.
 
Hvis du er interesseret i at se mere om hvad SupportSkrab er for noget, så bestil en helt gratis infopakke på dette link

Beregn dit overskud

kr.
Ja, jeg ønsker at skaffe penge!
Eksempel hæfte

Gratis infopakke!

Bestil en gratis infopakke,
som indeholder et eksempel hæfte.

Ja, send mig en gratis infopakke!

Det siger andre

"Vi afleverede alle 130 hæfter til gymnasterne lige før jul og her en måned efter er der samlet 50.000 kr. ind. Så vi synes det har været rigtig godt!"
A. Andersen, Grevinderne
"Vi er meget tilfredse med resultatet og din fantastiske service! Fortsæt med det!"
D. Egbertsen
"Vores erfaring med SupportSkrab er positiv. Vi kan anbefale det til andre foreninger, som vi opfordrer til at give det en chance."
A. Brommer
"Det smarte ved supportskrab er også at man kan få tilknyttet mobilpay, for idag har folk ikke kontanter. Og langt de fleste penge i vores indsamling, gik også ind via mobilpay."
T. Frahm, OKS U14 fodbold
"I løbet af kort tid har eSport Odder været i stand til at indsamle ca. 3.200 kroner med kun 3 indsamlere, så det er noget der virker."
Klaus Udbye Agesen, eSport Odder