5 idéer til indsamling af penge

Hvis din forening, klub eller skoleklasse står og mangler penge til et projekt, oplevelse eller måske en studietur I skal på, så kan I samle penge ind til formålet. Men hvordan kan man samle penge ind? Det spørgsmål kan man nemt stille sig hvis man ikke er vant til at samle penge ind eller man gerne vil prøve noget nyt. Men derfor har vi her valgt at komme med 5 idéer til pengeindsamling.
 
I skal være opmærksomme på, at laver I en større pengeindsamling, så kan det være I skal søge om tilladelse til det. Men herunder har vi samlet 5 idéer til indsamling af penge der ikke kræver tilladelser. Men sørg altid selv for at tjekke op på det.

Lav en bod ved et arrangement

Når man i sin forening spørger ”Hvordan kan vi samle penge ind?”, så er en af de klassiske måder og svar ofte at man kan oprette en bod og sælge f.eks. drikkevarer og lidt spiseligt ved arrangementer. Og det er også en super måde at indsamle penge på.
 
Er der nogle fester, loppemarkeder eller andre events med mange mennesker, så spørg om ikke I kan få lov til at lave en bod, hvor I kan indsamle penge til jeres forening.
 
Når I så indretter jeres bod, så tænk på om I kan sælge noget der dufter rigtig godt og langt væk fra boden. Det gør folk sulte / tørstige og øger salget. F.eks. er grillede pølser eller popcorn noget der dufter rigtig godt og langt væk. Det kan sætte gang i salget.

Meld jer som frivillige til festivaller og events

Ved mange større events, kan man som forening tjene penge ved at stille en række frivillige hjælpere til rådighed. Her kan man så tjene en timeløn for hver frivillig time man som forening lægger i eventet. Det er både festivaller, koncerter, store sportsbegivenheder, byfester o.lign. hvor man ofte har muligheden for at bruge eventet til indsamling af penge til egen forening.
 
Typiske opgaver kan være at være vagt eller kontrollør, barpersonale, lave mad, rydde op eller andre praktiske opgaver. Altså er der ofte opgaver som de fleste kan klare.
 
Se hvilke større events der er i jeres område og tag kontakt til organisationen bagved for at høre om jeres muligheder for at ”komme ind i varmen” og indsamle penge.

Kagekonkurrence

En sjov måde at indsamle penge på, er ved at lave en kagekonkurrence. Konkurrencen kan I lave ved et arrangement internt i jeres forening eller I kan også brede den ud.
 
I inviterer folk til at donere kager til konkurrencen. Et dommerpanel smager i starten på kagerne og dømmer ud fra smag, udseende og kreativitet. De giver point for hvert af punkterne og til sidst tælles pointene sammen og vinderkagen udpeges.
 
Måden I indsamler pengene på, er ved at I inviterer en masse mennesker til at komme til kagespisning. De betaler så hver især f.eks. 25 – 50 kr. som inkluderer al den kage de kan spise samt f.eks. fri kaffe, the og saftevand. Øl, sodavand m.m. kan tilkøbes yderligere.
 
Når dommerne har lavet deres bedømmelse, får alle der har købt billet udleveret en tallerken og kan så gå ombord på det store tag-selv bord. Når alle er færdige med at spise, afslører man hvem vinderen er. Her kan der med fordel være en god gevinst til vinderen, så deltagere der kommer med kager gør sig rigtig umage.

Kinesisk lotteri

En kendt metode til at indsamle penge på, er ved at afvikle et kinesisk lotteri. Rigtig mange foreninger gør det ved deres juletræsfester.
 
Inden juletræsfesten har man været rundt i butikker i lokalområdet for at få sponseret gevinster til lotteriet. Her er det godt efterfølgende at inddele dem i første, anden og tredje gevinster, så man på den måde kan lægge lidt ekstra spænding ind i lotteriet.
 
I sælger så, så mange lodder som muligt. Sørg for ikke at sælge flere serier end I har gevinster og sørg for at I får udsolgt, så I ikke trækker numre der ikke er gevinster på. Sælg lodderne for ca. 2 kr. stykket.
 
Så er det ellers bare i gang med lykkens gudinde og trække numre og råbe dem op og få uddelt en masse gevinster.

Sælg skrab fra SupportSkrab

Sidst men ikke mindst, vil vi selvfølgelig nævne at I også kan indsamle penge med SupportSkrab. Det er måske ovenikøbet den letteste og mest indbringende metode af alle de idder til at samle penge ind på, som vi kommer med her.
 
Med SupportSkrab får I designet jeres helt egne skrabehæfter, som I derefter kan sælge enten ved at gå fra dør til dør, henvende jer til familie og venner eller sælge ved større events. Der er 25 skrabefelter i hvert hæfte og en hel del personer ønsker at skrabe mere end et felt.
 
Under hvert felt gemmer der sig et beløb, som er det beløb man skal donere til foreningen. Det er derfor lidt spændende om man skal donere et stort eller lille beløb. Dog varierer beløbene kun inden for 5 kr. og op til 25 kr. så de fleste bør kunne være med her.
 
Der er ingen gevinster her, men til gengæld for donationen, får alle donorer 8 rabatkuponer til landsdækkende butikker, for hvert felt de skraber. De kan derfor meget let tjene deres donation ind igen efterfølgende.
 
Du kan bestille en gratis infopakke, som indeholder både et skrabehæfte, en infofolder og forskellige tips og tricks til både foreningen og indsamlerne. Du kan bestille den gratis infopakke her.

 
Jeg håber du kunne bruge ovenstående idéer til at samle penge ind til noget.
Jeg vil ønske jer al held og lykke med jeres pengeindsamling. 

Beregn dit overskud

kr.
Ja, jeg ønsker at skaffe penge!
Eksempel hæfte

Gratis infopakke!

Bestil en gratis infopakke,
som indeholder et eksempel hæfte.

Ja, send mig en gratis infopakke!

Det siger andre

"Vi afleverede alle 130 hæfter til gymnasterne lige før jul og her en måned efter er der samlet 50.000 kr. ind. Så vi synes det har været rigtig godt!"
A. Andersen, Grevinderne
"Vi er meget tilfredse med resultatet og din fantastiske service! Fortsæt med det!"
D. Egbertsen
"Vores erfaring med SupportSkrab er positiv. Vi kan anbefale det til andre foreninger, som vi opfordrer til at give det en chance."
A. Brommer
"Det smarte ved supportskrab er også at man kan få tilknyttet mobilpay, for idag har folk ikke kontanter. Og langt de fleste penge i vores indsamling, gik også ind via mobilpay."
T. Frahm, OKS U14 fodbold
"I løbet af kort tid har eSport Odder været i stand til at indsamle ca. 3.200 kroner med kun 3 indsamlere, så det er noget der virker."
Klaus Udbye Agesen, eSport Odder