Fundraising til din forening

Et problem i mange foreninger er at man mangler penge til de ting man gerne vil. Det er de færreste foreninger som har rigeligt med penge og ikke behøver skænke dette en tanke. Det samme gælder sikkert din forening?
 
En løsning er at lave fundraising til din forening. Fundraising handler om at lave aktiviteter som laver et overskud, så foreningen på den måde kan få flere penge at gøre godt med. Med et større overskud er der dermed flere penge til det som din forening har som formål.

Fundraising i Danmark

Der findes rigtig mange forskellige fundraising aktiviteter som foreninger kan lave for at indsamle penge. Fundraising i Danmark bærer ofte præg af stor frivillighed og rigtig mange mennesker er villig til at kæmpe for deres sag og være med til at gøre noget godt for andre. Derudover er danske virksomheder m.m. også meget villige til at hjælpe med fundraising i foreningerne. F.eks. ved sponsorater, give produkter, annoncere osv.

Fundraising idéer

Der findes et hav af forskellige aktiviteter og fundraising metoder til hvordan man kan tjene penge til sin forening. Herunder følger 5 fundraising idéer som du kan bruge til at fundraise til din forening.

Loppemarked

En af de fundraising aktiviteter I kan lave er at holde et loppemarked. I god tid inden loppemarkedet (gerne flere måneder) annoncerer I efter effekter. Der er mange som smider selv brugbare genstande ud, fordi de ikke ved hvor de ellers skal gøre af det. Disse genstande kan I få og efterfølgende kan I så sælge dem på et loppemarked. Loppemarkedet kræver et større arbejde, både med at hente tingene og stille det op osv. Men indtjeningen kan potentielt set også være rigtig god.

Cykelsponsorløb

En anden aktivitet som bruges til fundraising i Danmark er cykelsponsorløb. Her er jeres medlemmer ude og kontakte familie, venner og virksomheder for at få sponsorater. Disse sponsorer giver så enten et fast beløb eller et beløb pr. omgang som rytterne kører på en afmålt strækning indenfor en time. Alle ryttere kører så denne time, mens deres omgange bliver talt. Efterfølgende ganger man op og de forskellige sponsorer betaler så det beløb som det er blevet til.

En skæg aktivitet, som kan afvikles hvert år og hvor arbejdsmængden er lidt stor det første år, men bliver nemmere år for år.

Søge fonde

En anden idé er at søge fonde om tilskud. Her kræver det at man søger penge til noget helt bestemt. F.eks. om indkøb af noget udstyr eller afvikling af en bestemt event eller lignende. Her kan man så indsende ansøgninger til forskellige fonde og se om man kan få en donation eller flere, som kan hjælpe på økonomien. Selvom det lyder enkelt, så er det et større arbejde som en person skal kunne afse en del tid til. Men man kan gøre det selv og man bliver bedre og bedre ved at prøve.

I Danmark er flere og flere foreninger også begyndt at bruge professionelle fundraisere til at stå for arbejdet for dem, så de kan optimere mulighederne for at få donationer fra fonde. Det kan f.eks. være Aktiv Fundraising ApS som hjælper mange foreninger med at søge fonde.

Sponsorer

Man kan også skaffe sig nogle sponsorer til sin forening som mod en økonomisk indsprøjtning i foreningen, får noget reklame til gengæld. Modsat fondes donationer, vil virksomheder have noget reklameværdi til gengæld for de midler som de giver foreningen.

Sponsorer er brugt meget til fundraising i sport. Sportsklubber o.lign. har stor eksponering overfor publikum m.m. og dermed er det interessant for virksomheder at få deres logo på klubbens trøjer og andre steder.

Dog er der de senere år kommet stort fokus fra virksomhedernes side på om de midler de bruger på sponsorater, modsvares af et tilsvarende (eller helst større) øget salg pga. reklamerne. Så for de mindre foreninger uden den store eksponering mod publikum, så er det ikke så nemt med sponsorer som det har været tidligere.

Salg af SupportSkrab

Den sidste idé er en nem og hurtig måde at fundraise på. Det er salg af SupportSkrab lodder. Det er en moderne form for skrabelodder, hvor dem der skraber er sikker på gevinst. Det hele er vendt lidt på hovedet, så man ikke skraber for at vinde, men skraber for at se hvor meget man skal donere. Beløbene varierer fra 5,- til 25,- kr. så alle kan stadig være med. Som tak modtager alle donorer et ark med 8 forskellige rabatkuponer på. Rabatterne gælder hos en række landsdækkende butikker og webshops indenfor forskellige kategorier, så der er noget for alle.
 
SupportSkrab kan afvikles indenfor 1-3 uger og i forhold til alle andre fundraising produkter, så er dette det som skaber det markant største overskud. Du kan bruge beregneren her i højre side og se hvor meget man kan tjene. Hver person kan typisk sælge 2 hæfter. Så hvis I er 25 sælgere, vil I nemt kunne skabe jer et overskud på 16.000 kr. Det er noget mere sikkert end at søge fonde og nemmere end at lede efter sponsorer eller slæbe møbler til loppemarkeder.
 
Du kan bestille en gratis infopakke, så du kan se hvad det drejer sig om, inden du endelig beslutter dig. 

Beregn dit overskud

kr.
Ja, jeg ønsker at skaffe penge!
Eksempel hæfte

Gratis infopakke!

Bestil en gratis infopakke,
som indeholder et eksempel hæfte.

Ja, send mig en gratis infopakke!

Det siger andre

"Vi afleverede alle 130 hæfter til gymnasterne lige før jul og her en måned efter er der samlet 50.000 kr. ind. Så vi synes det har været rigtig godt!"
A. Andersen, Grevinderne
"Vi er meget tilfredse med resultatet og din fantastiske service! Fortsæt med det!"
D. Egbertsen
"Vores erfaring med SupportSkrab er positiv. Vi kan anbefale det til andre foreninger, som vi opfordrer til at give det en chance."
A. Brommer
"Det smarte ved supportskrab er også at man kan få tilknyttet mobilpay, for idag har folk ikke kontanter. Og langt de fleste penge i vores indsamling, gik også ind via mobilpay."
T. Frahm, OKS U14 fodbold
"I løbet af kort tid har eSport Odder været i stand til at indsamle ca. 3.200 kroner med kun 3 indsamlere, så det er noget der virker."
Klaus Udbye Agesen, eSport Odder